sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Ranskanleivät

Tällä ohjeella teet kaksi leipää :)
(ohje hieman muunneltuna Leila Lindholmin reseptistä )
 
50g hiivaa
5 dl haaleaa vettä
2 tl hunajaa
2 tl siirappia
1 dl oliiviöljyä
1,5 rkl sormisuolaa
2 dl durum- vehnäjauhoja
n.11 dl erikoisvehnäjauhoja
 
Liota hiiva haaleaan veteen. Lisää hunaja,siirappi, öljy ja suola.
Alusta jauhot taikinaan.
Kohota kaksinkertaiseksi.
Voitele kaksi leipävuokaa ja ripottele pohjalle esim.seesaminsiemeniä.
Leivo taikinasta kaksi leipää ja laita vuokiin.
Kohota vielä n.3omin.
Voitele leivät vedellä ja ripottele pintaan sormisuolaa.
Vedä pintaan viillot veitsellä.
Paista n.30min, 200`c.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti