perjantai 19. huhtikuuta 2013

Lusikkaleivät

                                                        


                                                         200g voita ( ei margariinia! )
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
 
marmeladia.. itse laitoin aprikoosimarmeladia
 
Mittaa voi teräskattilaan ja sulata sekoitellen sitä niin kauan miedolla lämmöllä kunnes se alkaa ruskistumaan..n.15min. Voisula ei saa palaa, tarkkaile! ( seoksesta tulee tummanruskean punainen väriltään... )
Nosta kattila pois levyltä ja sekoita siihen sokerit.
 Laita kattila esim.kylmään vesihauteeseen altaaseen ja anna jäähtyä.
Yhdistä jauhot ja sooda ja sekoita siivilöiden voiseokseen.
Ota taikinaa teelusikkaan ja painele sitä sormella tasaiseksi.
Irrota taikina lusikasta ja laita uunipellille.
Paista uunin keskiosassa n.12min. 175`c vaalean ruskeiksi.
Jäähdytä keksit ja levitä toiselle puolikkaalle marmeladia ohut kerros. Paina toinen puoli kiinni marmeladiin ja pyöräytä keksi sokerissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti