Pohja:
5 dl jauhoja
200g kylmää voita
2 rkl sitruunamehua
4 rkl jääkylmää vettä
Nypi jauhot ja voi sekaisin. Lisää mehu ja vesi ja sekoita tasaiseksi möykyksi. Laita hetkeksi jääkaappiin.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse pohjalle ohut levy.
Levitä omenaseos päälle.
Kaulitse toinen möykky omenien päälle ja pistele haarukalla.
Nypi jauhot ja voi sekaisin. Lisää mehu ja vesi ja sekoita tasaiseksi möykyksi. Laita hetkeksi jääkaappiin.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse pohjalle ohut levy.
Levitä omenaseos päälle.
Kaulitse toinen möykky omenien päälle ja pistele haarukalla.
Täyte:
7 omenaa ( hapanta )
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
2,5 rkl vehnäjauhoja
2 rkl sitruunamehua
2 rkl sulaa voita
( 1 dl rouhittua mantelia )
Sivele Pinnalle: ( paiston jälkeen )
2 rkl siirappia
1 rkl kiehuvaa vettä
Paista ensin 15min 225`c, pudota sitten lämpöä 200`c ja jatka paistoa n.30-40min.
Tarjoa lämpöisenä esim.vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti