torstai 31. lokakuuta 2013

Kurpitsasosepiirakka


 
Tässäpä maistuva piirakka vaikka Pyhäinpäiväksi :)
 
Pohja:
100g voita
2,5 dl jauhoja
1,5 rkl sokeria
0,5 dl kylmää vettä
 
Nypi voi,jauhot ja sokeri murumaiseksi seokseksi.
Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirasvuoan pohjalle ja laita täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
 
Täyte:
3 dl kurpitsasosetta
 ( tein etukäteen soseen kaivertamalla kurpitsan ja keittämällä sen pehmeäksi pienessä määrässä vettä. Sitten sauvasekoittimella sekaisin ja jäähtymään. )
2 munaa
1 dl fariinisokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
0,5 tl inkiväärijauhetta
ripaus neilikkajauhetta
ripaus suolaa
1 dl kuohukermaa
 
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle.
Paista n.35-40min, 200`c. Uunin alatasolla.
Tarjoa jäähtyneenä esim.vaahdotetun kerman kanssa tai ihan sellaisenaan.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti