torstai 9. toukokuuta 2013

Mantelikrokantti mokkakreemi- täytekakku


 
Pohjina kaksi tavallista sokerikakkupohjaa ja kaksi kaakaolla maustettua sokerikakkupohjaa.
Tämä kakku on tehty tosi isolla Gn- vuoalla ja täytteet yms.on siis moninkertaisia tässä, mutta laitan alle normaaliin 4 munan kakkupohjaan sopivat määrät :)
Tein tämmöisen kakun päiväkotiin äideille.
 
Mokkakreemitäyte:
1 liivatelehti
4 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
vajaa kaksi kahvimitallista pikakahvijauhetta
 
Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
Kaada kattilaan vispikerma, sokeri ja kahvijauhe. Kiehauta ja siirrä heti pois levyltä.
Lisää liotettu ja vedestä puristettu liivate joukkoon. Sekoita hyvin.
Anna levätä kannen alla n.10min.
Ota toinen kulho ja siivilä.
Vuoraa siivilä esim.sideharsolla tai suodatinpusseilla ja valuta lämmin kreemi siivilän läpi toiseen kulhoon. Kelmuta kreemin pinta hyvin kulhoon ja laita yöksi jääkaappiin.
Seuraavana päivänä vatkaa kreemiä melkein 10min, kunnes se kuohkeutuu ja sopii täytekakun väliin levitettäväksi.
 
Vaahdota puoli purkkia suklaakermaa.
 
Kostuta kakkupohjat appelsiinimehulla.
Levitä päälle omenahilloa/ appelsiinimarmeladia tms.
Ja sitten mokkakreemiä ja toiseen väliin vaahdotettua suklaakermaa. Ripottelin kreemin ja suklaakerman päälle vielä hieman murskattuja marenkeja joita tein edellisenä päivänä...
 
Päällystä kakku esim.suklaakermalla ja koristele mantelkrokantilla ja murustetulla marengilla.
 
Mantelikrokantti:
2 dl sokeria
100g kokonaisia kuorittuja manteleita
 
Kaada sokeri pannulle tai kattilaan. Sulata sokeri ja sekoita mantelit joukkoon.
Kaada heti leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi ja anna jäähtyä.
Murskaa krokantti kun se on kovettunut.

samanlaisen kakun voi koota myös kulhoon kakkupohjien jämäpaloista tms. :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti