maanantai 13. toukokuuta 2013

Marianne- puolukkajuustokakku

 
Tein ihan kokeilu- mielessä tämän kakun äitienpäivänä meille kahvin seuraksi...näin jossain blogissa aiemmin jonkun puolukkakiisselillä marmoroidun kakun ja siitä sain puolukka- idean tähän... tuli ihan hyvää ja raikasta jos pitää puolukasta. Sokerin määrää voi lisätä jos tykkää makeammasta :)
 
Pohja:
n.170g keksimurua (esim.kaura tai digestive )
n.50g sulaa voita
 
n. 1,5 dl puolukoita
n. 1,5 dl vettä
pari rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
 
2 dl vispikermaa
180g maustamatonta kevyt tuorejuustoa
n. 1rkl sokeria
pari tl vaniljasokeria
n.0,5 dl murskattuja marianne-karkkeja
4 liivatelehteä
pari rkl vettä
 
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keksimuru ja sula voi tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.
Kiehauta kattilassa puolukat, vesi, sokeri ja perunajauhot. Survo hieman valmista "kiisseliä" jotta puolukat vähän hajoaa ja kiisseli saa väriä.
Vispaa kerma vaahdoksi. Lisää notkistettu tuorejuusto, sokerit ja mariannerouhe sekaan. Sekoita.
Liota liivatteet kylmässä vedessä n.5min ja purista ne kiehuvaan veteen (n.2rkl) ja sekoita.
Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon samalla koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään tai laita pakkaseen jos teet kakun aiemmin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti